Museumsfusion i det sydfynske

Papirerne underskrives

Den 9. november 2023 blev fusionsaftalen mellem Svendborg Museum og Ærø Museum underskrevet. Dermed er Museum Sydfyn en realitet fra 1. januar 2024. Vi er i fuld gang med forberedelserne og glæder os.

”Det er fantastisk at tænke på, at vi netop i disse dage får støbt det fundament, som museerne skal bygge på i de kommende år. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at det bliver godt”, udtaler Sille Radoor Larsen, leder på Ærø Museum.

Det fusionerede museum har hovedadresse på Grubbemøllevej i Svendborg. Som gæst og bruger af museerne vil man dog fortsat møde Svendborg Museum, Danmarks Forsorgsmuseum og Ærø Museum under de navne og med hver deres profil og stærke lokale forankring, som vi kender i dag. Ambitionen er at skabe en mere solid organisation med plads til faglig udvikling, bedre attraktioner, flere gæster og større økonomisk volumen til gavn for borgere og besøgende i begge kommuner.

”Ambitionerne for museerne er store, for kvaliteten i de fortællinger vi vil bygge udviklingen af Museum Sydfyn på, er af national betydning og af international kvalitet – det forpligter på den gode måde”, siger Jesper Hansen, direktør på Svendborg Museum.

Fra venstre ses:

Claus Grube og Jørgen Otto Jørgensen, formand for og bestyrelsesmedlem i Ærø Museums bestyrelse; Jesper Hansen, direktør på Svendborg Museum; Peter Bjerregaard Andersen, formand for Svendborg Museums bestyrelse; Sille Radoor Larsen, leder af Ærø Museum og Flemming Damgaard Larsen, bestyrelsesmedlem i Ærø Museums bestyrelse.

Yderligere information

Kontakt direktør Jesper Hansen på mail: jh@museumsydfyn.dk